Weer helemaal up-to-date na de Workshop Functiewaardering

Op dinsdag 6 februari jl. nam een enthousiaste groep mensen deel aan onze eerste Workshop Functiewaardering. Zij kwamen naar deze workshop om bijgepraat te worden over het nieuwe functiehandboek én om samen aan de slag te gaan met het indelen van een functie. Het was een gevarieerde groep met HR-managers en -adviseurs, Vakbondsconsulenten en OR-leden. Sommigen zijn bekend met functiewaardering, anderen minder. Sommigen werken alleen met bedrijfsfuncties en zijn minder bekend met de referentiefuncties. Sommigen zitten al jaren in de pluimveeverwerkende industrie, voor anderen is dit een nieuwe sector.

Steeds meer vragen van medewerkers
Alle deelnemers hadden één ding gelijk, ze krijgen steeds meer vragen van medewerkers:
Welke taken en verantwoordelijkheden horen er bij mijn functie?
Zit ik nog steeds op de goede plek als het gaat om de indeling van de functie?
Mijn functie verandert, wordt de indeling van de functie nu ook anders?
Reden genoeg om goed op de hoogte te blijven van de veranderingen op het gebied van functiewaardering én om met de ORBA-specialist van de AWVN en met elkaar in gesprek te gaan.

Bijpraten, oefenen en netwerken
Met elkaar hebben we onder andere gesproken over het project ‘Actualisatie functiegebouw’,
de ORBA-methode, het nieuwe referentieraster en het nieuwe functiehandboek. Een workshop is geen echte workshop als er niet gewerkt wordt en dus hebben we in groepjes geoefend met het indelen van een functie.

Gedurende het programma was er ruimte om vragen te stellen en opmerkingen te maken. Daarnaast was er ruimte om te netwerken en ervaringen uit te wisselen met collega’s van andere bedrijven in de sector, zo ook tijdens de lunch. Natuurlijk ging iedereen naar huis met een hard-copy van het nieuwe functiehandboek.

Wil jij ook helemaal up-to-date zijn?
Schrijf je dan voor maandag 26 februari in voor onze tweede en laatste Workshop via info@szpluimvee.nl
De workshop wordt gehouden op donderdag 29 februari van 10.00 tot 13.00 uur in Vergadercentrum de Schakel in Nijkerk. Aansluitend aan de workshop kun je gebruik maken van de lunch. Deelname is gratis.

Foto workshop functiewaardering

 

Terug naar alle nieuwsberichten

Uitnodiging Arbodag 27 juni

Lees meer

Klopt de pensioenopbouw van uw medewerkers wel?

Lees meer

Minimumloon per 1 juli naar €13,68

Lees meer

Voorzitter CNV op werkbezoek in de Pluimveeverwerkende Industrie

Lees meer

Uitnodiging Arbomiddag

Lees meer