Klopt de pensioenopbouw van uw medewerkers wel?

Tijdens de behandeling van de zogenaamde RVU-aanvragen is gebleken dat de pensioenopbouw niet altijd correct is. Met name bij medewerkers die deelnemen aan de 80/97/100 en 80/98/100-regeling zien we een verhoogd risico op een incorrect deeltijdpercentage pensioen. We willen alle werkgevers dan ook oproepen om de pensioenopbouw van medewerkers die gebruik maken van de generatieregeling goed te controleren.

Het bestuur van de Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding voor de Pluimveeverwerkende Industrie (Stichting VVU) is belast met de uitvoering van de RVU-regeling. Hiermee kunnen werknemers in de Pluimveeverwerkende Industrie met een zwaar beroep onder voorwaarden vervroegd uit dienst kunnen treden. Medewerkers die mogelijk in aanmerking komen voor de regeling hebben een brief ontvangen, met daarop onder meer gegevens van het pensioenfonds VLEP, zoals het deeltijdpercentage en het aantal deelnemingsjaren. Deze gegevens worden gebruikt voor het bepalen van de hoogte van de RVU-uitkering.

Tijdens de behandeling van de zogenaamde RVU aanvragen is gebleken dat het deeltijdpercentage dat bij het pensioenfonds bekend is, niet altijd correct is. Met name bij medewerkers die deelnemen aan de generatieregeling op basis van artikel 11 van de arbeidsvoorwaardelijke cao (de 80/97/100 en 80/98/100-regeling) zien we een verhoogd risico op een incorrect deeltijdpercentage pensioen.

Deelname aan de generatieregeling betekent dat de arbeidsduur van de medewerker met 20% verkort wordt. De medewerker werkt 80% van zijn arbeidsduur tegen betaling van 97% van zijn oorspronkelijke salaris. Hij behoudt hierbij een pensioenopbouw van 100% op basis van zijn oorspronkelijke salaris. Bij het behandelen van RVU aanvragen, is gebleken dat het deeltijdpercentage pensioen bij een volledige arbeidsduur niet altijd op 100% staat. Hier komt het bestuur ook de waarden 80% en 97% en 98% tegen.

Wij willen alle werkgevers dan ook oproepen om de pensioenopbouw van medewerkers die gebruik maken van de generatieregeling goed te controleren.

Terug naar alle nieuwsberichten

Uitnodiging Arbodag 27 juni

Lees meer

Minimumloon per 1 juli naar €13,68

Lees meer

Voorzitter CNV op werkbezoek in de Pluimveeverwerkende Industrie

Lees meer

Uitnodiging Arbomiddag

Lees meer

Vooraankondiging opleiding Bedrijfskeurder Pluimvee

Lees meer