Groei mee met de pluimvee!

Onlangs hebben we het 3-jarige project GROEI MEE MET DE PLUIMVEE afgerond. Een project dat bijdraagt aan het op lange termijn inzetbaar te houden van medewerkers. Met Jos de Jong, projectleider vanuit James blikken we terug op het project.

Onlangs hebben we het 3-jarige project GROEI MEE MET DE PLUIMVEE afgerond. Een project dat bijdraagt aan het op lange termijn inzetbaar te houden van medewerkers. Met Jos de Jong, projectleider vanuit James blikken we terug op het project.

Wat heeft James binnen het project gedaan?
Samen met mijn collega Paul Visser hebben we binnen de bedrijven workshops verzorgd voor ongeveer 100 leidinggevenden. In de workshop was aandacht voor de inzetbaarheid van de leidinggevenden zelf, maar zeker ook voor de vraag hoe zij duurzame inzetbaarheid bespreekbaar konden maken binnen hun team. Vragen die naar voren kwamen, waren Hoe is het gesteld met ‘duurzame inzetbaarheid’ binnen het bedrijf? Waar lopen jullie tegenaan? Welke uitdagingen zien jullie binnen je team?

‘Ik zou best vaker zo aan de slag willen gaan met mijn eigen ontwikkeling’

Hoe heb je het project ervaren?
Voor Paul en mijzelf was het erg interessant om een kijkje te nemen in de ‘pluimveekeuken’ en in gesprek te gaan met medewerkers met diverse culturele achtergronden. We werden gegrepen door hun gedrevenheid en hun streven naar verbetering in een dynamische productieomgeving en alle uitdagingen die daarbij horen.  De deelnemers waardeerden onze begeleiding. Het is mooi als een deelnemer aangeeft zo best vaker aan de slag te willen gaan met zijn eigen ontwikkeling.

Het project is afgelopen, in het nu klaar?
Hoewel we een goede start hebben gemaakt, is er nog veel werk te doen voordat het gesprek over duurzame inzetbaarheid als ‘normaal’ wordt beschouwd. Leidinggevenden kunnen hierin het goede voorbeeld geven door zelf te werken aan hun inzetbaarheid en door het gesprek met hun team te voeren. Om dit te stimuleren, hebben we een Praatplaat ontwikkeld. Deze flyer biedt handvatten om op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek te gaan over duurzame inzetbaarheid. Daarnaast biedt James natuurlijk nog altijd loopbaangesprekken voor medewerkers aan. Ook kunnen bedrijven workshops voor leidinggeven aanvragen. Hopelijk kunnen we zo blijven werken aan een cultuur waarin nadenken en praten over duurzame inzetbaarheid normaal is!

Wil je meer weten over de mogelijkheden die James biedt op het gebied van duurzame inzetbaarheid?
Ga dan naar de website van James of
neem contact op met Jos de Jong:
06 18 28 06 53
j.dejong@jamesloopbaan.nl

Subsidie vanuit SZ Pluimvee
SZ Pluimvee vindt het belangrijk dat medewerkers gezond en fit hun pensioengerechtigde leeftijd binnen de sector kunnen bereiken en stelt hiervoor subsidie beschikbaar.
Bedrijven kunnen hiervoor gebruik maken van de bedrijfssubsidie. Individuele medewerkers kunnen een van de 25 scholingsvouchers t.w.v. maximaal €1.000,- voor een loopbaancheck aanvragen. Meer informatie hierover vind je hier op de website van SZ Pluimvee.

Terug naar alle nieuwsberichten

Uitnodiging Arbodag 27 juni

Lees meer

Klopt de pensioenopbouw van uw medewerkers wel?

Lees meer

Minimumloon per 1 juli naar €13,68

Lees meer

Voorzitter CNV op werkbezoek in de Pluimveeverwerkende Industrie

Lees meer

Uitnodiging Arbomiddag

Lees meer