Duurzame inzetbaarheid

 

Namens het SDPI (Sociale Partners Samen voor Duurzame Inzetbaarheid), het samenwerkingsverband van AWVN, FNV en CNV Vakmensen informeren we je graag over een aantal interessante berichten rondom Duurzame Inzetbaarheid.

SDPI-masterclasses duurzame inzetbaarheid 2022

Ben jij werkgever, HR-professional, OR-lid of vertegenwoordiger van werkgevers en/of werknemers? En wil je weten hoe organisatiecultuur, de organisatie van werk en trends en ontwikkelingen rond de toekomst van werk van invloed zijn op duurzame inzetbaarheid? Zorg dan dat je de masterclasses duurzame inzetbaarheid niet mist die SPDI dit jaar organiseert in september en november!

Deze masterclasses bieden je inzichten, verdieping en praktische tips die je kunnen helpen om je aanpak rondom duurzame inzetbaarheid te verfijnen.

De onderwerpen van de masterclasses zijn:

Organisatiecultuur (22 september 2022)

Inzichten in de manier waarop een positieve organisatiecultuur kan bijdragen aan duurzame inzetbaarheid. Hoe schep je als organisatie de juiste randvoorwaarden? Wat vraagt dat van de onderlinge verhoudingen? En welke rol kunnen HR, OR en medewerkers hierin spelen?

Organisatie van werk (22 november 2022)

Wat is het belang van teameffectiviteit voor de organisatie van werk. Wat kun je als organisatie en HR-afdeling doen om eigen regie in teams te stimuleren en te ondersteunen? Wat betekent dit voor duurzame inzetbaarheid in de praktijk, en hoe zorg je voor voldoende betrokkenheid van medewerkers en OR? 

Elke sessie start om 13.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan via het online aanmeldformulier.

Landelijk festival 2022

SPDI organiseert op dinsdag 8 november van 10.00 uur tot 16.30 uur het Landelijk Festival Duurzame Inzetbaarheid (locatie: De Utrechtse Stadvrijheid, Utrecht). Een evenement boordevol verrassende activiteiten, voor en met mensen uit de praktijk. Alles op deze dag is gericht op uitwisseling van kennis, inspiratie en praktijkvoorbeelden.

Je kan je hiervoor nog niet aanmelden. Wel kan je je interesse melden voor deelname aan deze dag via het online formulier, je krijgt dan een melding als de inschrijving geopend is. Er zijn geen kosten voor deelname aan verbonden.

Checklist effectieve bedrijfsaanpak leren en ontwikkelen

Je organisatie heeft een scholingsaanbod, maar je merkt dat medewerkers dit minder gebruiken dan je graag zou willen. Of je wilt een scholingsaanbod ontwikkelen en wilt er zeker van zijn dat medewerkers van je organisatie het ook werkelijk gaan benutten. Herkenbaar? In beide situaties helpt de Checklist effectieve bedrijfsaanpak leren & ontwikkelen je verder. Hij toetst je aanpak of plan aan vier randvoorwaarden. Want leren en ontwikkelen gaan niet altijd vanzelf.

Deze berichten zijn afkomstig van SDPI. Heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact met SPDI opnemen via info@spdi-duurzaamaanhetwerk.nl

Terug naar alle nieuwsberichten

Uitnodiging Arbodag 27 juni

Lees meer

Klopt de pensioenopbouw van uw medewerkers wel?

Lees meer

Minimumloon per 1 juli naar €13,68

Lees meer

Voorzitter CNV op werkbezoek in de Pluimveeverwerkende Industrie

Lees meer

Uitnodiging Arbomiddag

Lees meer